מירי יעקב גביש - חברת עורכי דין ונוטריון
Google ג גוגל
4.7
מבוסס על 104 ביקורות
js_loader
לייעוץ חייגו
050-809-2965

בקשה לתיקון צו ירושה – כל הפרטים על התהליך

במקרים מסוימים אפשר לבקש תיקון לצו הירושה ואפילו לבטל את הצו המורה על קיום צוואה. התנאים להגשת הבקשה וכל הצעדים הנדרשים להליך מפורטים היטב בחוק, וכאן תוכלו לקרוא את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להבין את הנושא בצורה טובה יותר.

מהם צווי ירושה?

צו ירושה הוא צו משפטי הקובע כיצד יחולקו הנכסים של אדם שנפטר בין היורשים החוקיים שלו. את הצו הזה מוציא הרשם לענייני ירושה לפי חוק הירושה תשכ"ח-1965. חשוב שצו הירושה יהיה תואם לתנאי המצב בפועל כדי להימנע מסכסוכים בין היורשים (כולל קטינים), כדי לחלק את הנכסים בצורה מסודרת ומאורגנת וכדי לוודא שהחלוקה נעשית בצורה נכונה ושיש לה תוקף משפטי.

במקרים מסוימים אפשר להגיש בקשה לתיקון צו הירושה כדי לתקן טעויות שונות ולדרוש שינויים הרלוונטיים למצב. במקרה שהוגשה בקשה למתן צו והוא כבר ניתן אפשר להגיש בקשה לתיקונו, ואם הבקשה הוגשה אך הצו טרם ניתן יש להגיש התנגדות כדי להחיל תיקון.

בקשה לתיקון צו ירושה

הסיבות לבקשת תיקון צו ירושה

הסיבות לבקשת תיקון לצו ירושה די מצומצמות, ומטרתן העיקרית היא לשנות את ההוראות כדי להיטיב עם המעורבים בה. בדרך כלל מגישים בקשה לתיקון צו ירושה כאשר עובדות חדשות מתגלות לפני המעורבים שלא הובאו בחשבון בעת מתן הצו, למשל גילוי מאוחר של ילדים ביולוגיים של המנוח, הטוענים גם הם לקבלת חלק מהירושה, או שינויים אחרים שיש להם השלכות כלכליות או משפטיות על הירושה, ועלולות לשנות את הדינמיקה המשפחתית. חשוב להוכיח במקרה כזה שהעובדות לא היו קיימות בשטח לפני כן, ושזוהי ההזדמנות הסבירה הראשונה שבה יכלו להביא את הטענות האלו לדיון.

מיהו "המעוניין בדבר" ומיהו "הנוגע בדבר"?

בנושא של צו ירושה, "המעוניין בדבר" הוא כל אדם שיש לו עניין כלשהו בירושה, למשל אחד היורשים, נושים של המנוח או של היורשים עצמם ועוד. ההגדרה די רחבה אך עדיין מביאה בחשבון רק את מי שבפועל יש לו עניין בירושה על פי החוק. לעומת זאת, "הנוגע בדבר" הוא כל אדם שיש לו על פי החוק תועלת ישירה מהעיזבון של המנוח. כל המעוניינים בדבר וכל הנוגעים בדבר רשאים להגיש בקשה לתיקון צו ירושה או להתנגדות במקרה הצורך.

כיצד מגישים בקשה לתיקון צו ירושה?

התהליך כולל תשלום אגרה בסך 562 ש"ח, שאפשר לשלם באמצעות שירות התשלומים הממשלתי, בעמדות תשלום אוטומטיות בעמדות קבלת הקהל של הרשם לענייני ירושה או בבנק הדואר באמצעות שוברים מתאימים. יש להגיש בקשה מלאה המלווה במסמכים ובפרטים הנדרשים:

  • שם ומספר תעודת הזהות של מבקש התיקון, של כל המופיעים בצו ושל המנוח
  • פירוט הבקשה עצמה וכל מסמך רלוונטי התומך בה
  • תצהיר מאומת בפני עורך דין התומך בעובדות שצוינו בבקשה
  • הוכחת תשלום האגרה
  • אם יש עורך דין המייצג את מבקש הבקשה יש צורך להוסיף ייפוי כוח
  • המבקש צריך לשלוח העתק של הבקשה ושל המסמכים לכל היורשים הנוספים ולבעלי העניין השונים בירושה

את הבקשה לתיקון אפשר לשלוח באופן מקוון לרשם לענייני ירושה, בעמדות קבלת הקהל במשרדי הרשם במחוז שבו ניתן הצו (בזימון תור מראש בלבד) או במשלוח בדואר למשרד במחוז הרלוונטי.

לסיכום

במקרים שבהם חלה טעות בצו הירושה או שהתגלו עובדות חדשות הדורשות שינוי של הצו יש אפשרות להתנגד למתן צו או להגיש בקשת תיקון. חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום כדי להגיש את הבקשה בצורה מסודרת ועל פי התקנות. אנחנו בחברת עורכי הדין ונוטריון מירי יעקב גביש נשמח לעמוד לשירותכם כדי לעזור לכם לממש שינויים והתנגדויות לצווי ירושה – מוזמנים ליצור איתנו קשר לפרטים נוספים.

חזרה לחלק ספציפי במאמר:

מירי יעקב גביש
מירי יעקב גביש

בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במינהל עסקים. מגשרת, אדריכלית פנים, בוגרת הפרקליטות הצבאית, חברה בוועדת מקרקעין ובוועדת צבא וביטחון של לשכת עורכי הדין.

עוד באותו נושא
יצירת קשר
הוואטספ שלנו:

053-7127018

טלפון נייד:

053-7127018

כתובת דוא"ל:

[email protected]

טלפון משרד:

050-8092965

רחוב ירושלים 39 ,מגדל A ,קומה 9 ,קניון קריית אונו

a3
עו"ד מירי יעקב גביש
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם מירי >>

צריכים ייעוץ משפטי
בתחום המקרקעין ?

השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם!